Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

banner imagebanner image
η περιοχή μας
Το Στέκι του Προέδρου | Ταβέρνα - Εστιατόριο Άνω Μέρα Μύκονος


Η Μύκονος είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στη Μεσόγειο κι ένα από τα πιο γραφικά νησιά του Αιγαίου. Η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά του σαγηνεύει, ενώ οι φανταστικές παραλίες, η εκπληκτική νυχτερινή ζωή και τα αξιοθέατα θα σας κάνουν να την επισκέπτεστε ξανά και ξανά.

Η Άνω Μερά είναι ένα όμορφο, γραφικό χωριό που βρίσκεται στο κέντρο περίπου του νησιού και σε απόσταση 8 χλμ. από τη Χώρα. Είναι ο δεύτερος παραδοσιακός οικισμός του νησιού σε μέγεθος, μετά τη Χώρα από τον οποίον περνούν όλοι όσοι επισκέπτονται τις βορειοανατολικές παραλίες.
 

 


 

Το χωριό ξεχωρίζει για τη γνήσια κυκλαδίτικη φυσιογνωμία του και αποτελεί κομβικό σημείο του νησιού καθώς οδηγεί στις παραλίες Ελιά, Καλαφάτης, Λιά, Καλό Λιβάδι και Αγία Άννα.

Αξίζει να κάνετε μια βόλτα στα σοκάκια του οικισμού και να γευματίσετε στο Εστιατόριο μας “Το Στέκι του Προέδρου”.

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Τουρλιανής, που ιδρύθηκε το 15ο αιώνα.
Λίγο πιο βόρεια από την Άνω Μερά, βρίσκεται η Μονή Παλαιοκάστρου η οποία είναι χτισμένη πάνω σε ερείπια αρχαίας οχύρωσης. Αποτελεί ένα τυπικό δείγμα της Κυκλαδίτικης μοναστηριακής αρχιτεκτονικής. Στην ίδια περιοχή έχει αναγνωρισθεί ότι υπήρξε, η μια από τις δύο αρχαίες πόλεις της Μυκόνου.

Εάν βρίσκεστε στην Μύκονο για τις διακοπές σας, μη παραλείψετε να επισκεφτείτε το χωριό μας και το εστιατόριό μας. Θα σας περιμένουμε ώστε να σας προσφέρουμε τις καλύτερες παραδοσιακές γεύσεις μέσα σε ένα φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον.
 
 
 
Σας περιμένουμε

στο εστιατόριο μας από νωρίς το μεσημέρι ώστε να σας γνωρίσουμε και να σας προσφέρουμε τις μοναδικές γεύσεις μας με την ελπίδα ότι σύντομα θα σας ξανά δούμε.